Aanmelden bij psychotherapie-
praktijk De Amstel

U kunt zich rechtstreeks (schriftelijk of telefonisch) bij mij aanmelden. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw huisarts.

Mijn telefonische spreekuur:

dinsdag   12.00 - 12.30 uur
Telefoon (020) 668 23 26

Op andere tijden kunt u een boodschap inspreken op een antwoordapparaat. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug.

Wachttijden

De aanmeldingswachttijd (de tijd tussen het eerste telefonische contact en het kennismakingsgesprek) bedraagt op dit moment:
- 5 tot 7 weken.

De behandelingswachttijd (de tijd tussen het einde van de intake en de start van de behandeling) bedraagt op dit moment:
- 1 tot 2 weken.

De precieze wachttijden zijn echter ook afhankelijk van de zorgverzekeraar. Het kan namelijk zijn dat ik aan het omzetplafond zit dat een zorgverzekeraar mij opgelegd heeft en dat ik tijdelijk geen ruimte meer heb voor nieuwe behandelingen bij deze verzekeraar.

De therapie vindt in principe overdag plaats of in het begin van de avond.

Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een andere psychotherapeut een intake-gesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake begint. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn over-eengekomen.
Dat houdt in dat de zorgverzekeraar een inspanningsplicht heeft om een verzekerde bij een zorgaanbieder onder te brengen die eerder tijd heeft om een patient in behandeling te nemen als dat in mijn praktijk niet mogelijk is.


Ingang praktijk De Amstel


© 2016: De Amstel     Ontwerp: Dick Arendshorst     © 2016 portretfoto's: Paul Fleming, Amsterdam